Undersökningar

Första gången du kommer till oss gör vi en basundersökning. Tandläkaren kontroller dina tänder och din mun , för att se om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation,tandlossning eller andra tecken på problem i munnen. I undersökningen ingår upp till fyra röntgenbilder. Du får också tips om hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt för att förebygga problem. Ibland kan det vara aktuellt att varva tandläkarbesök med besök hos tandhygienist.

Mer »

Implantat

Behandlingen innebär att en eller fler skruvar av Titan opereras in i käkbenet. Man kan säga att det är en konstgjord rot i form av en skruv. På denna sätts sen de konstgjorda tänderna. Titanet har en unik egenskap att växa fast i käkbenet. Efter operationen av titanskruven har man en läkningstid på mellan fyra till sex månader. Under den tiden har du en tillfällig lösning som tandläkaren gjort. När titanskruvarna läkt fast i käkbenet, fästs pelare i skruvarna som de nya tänderna ska sättas fast i. Sista steget är att framställa själva tänderna och sätta fast dem på implantatet. Vid behov av implantat skickas remiss till specialistklinik.

Mer »

Tandhygienistbehandling

Tandsten är ett vanligt problem. När det väl har bildats tandsten kan du ej borsta bort det. Din tandläkare eller tandhygienist måste ta bort det med speciella verktyg. Tandstenen täcker tandköttskanten och gör att du ej kan borsta rent där. Det kan leda till inflammation i tandköttet och därefter tandlossning. Om tandköttet är svullet, rött och blöder lätt är det tecken på tandköttsinflammation. Om du röker kan du ha tandköttsinflammation utan att tandköttet blöder. Behandlingen strävar efter att lära dig att ta bort bakteriebeläggningarna, speciellt vid tandköttskanten.Har du djupare fickor måste dessa åtgärdas, där kommer du ej åt bakterierna själv. Tandläkare eller tandhygienist skrapar rent i tandköttsfickorna, tar bort bakterier och tandsten, så att inflammationer och djupa fickor kan läka ut. Det görs med speciella instrument eller ultraljud.

Mer »